Шок: Йоан оставил Георги да умре в мъчителна агония! Майката на Матев хукна на шопинг, брат му – по скъпарски курорти

Убиецът на 15-годишния Георги от Борисовата градина е оставил жертвата си в агония, докато умре бавно и мъчително на 2 юни 2015 г. Това стана ясно в Софийския градски съд, който разгледа молбата на подсъдимия Йоан Матев да бъде освободен от ареста, пише „Телеграф“.

Разследването на убийството е на финал и скоро от прокуратурата ще внесат обвинителния акт. От държавното обвинение са преквалифицирали деянието в по-тежко след окончателна експертиза, доказваща, че заподозреният е зарязал Георги да умира на пейка в парка и е хукнал да бяга.

Целта на нападението била грабеж. Клетка на Виваком на стадион “Юнак“ е издала местонахождението на убиеца. Смартфонът на Йоан се локализирал на местопрестъплението  чрез интернет в 11:42 ч., а минута по-късно е прободен Георги.

Признание

След това камери край служебния паркинг на БНР са засекли извършителя да тича. По-късно в шахта е открит и ножът , с който е извършено убийството. По него няма дактолоскопични следи, но от прокуратурата са категорични, че в случая това не е проблем.

Доказателства по делото са и от разпита  на брата на обвиняемия. Марсел Матев твърди, че Йоан му признал за убийството няколко минути след като го е извършил. Съучениците му пък са разкрили, че са го видели да се преоблича в тоалетната на школото. Освен това е изтрил снимките след деня на убийството и е променил изцяло външния си вид. Криза Пред съда в защита на Йоан се появи нов, по-евтин адвокат.

Защитничката му Стоянка Тотева Тодорова-Маркова обясни, че заради икономическата криза в България съдът трябва да пусне Йоан под минималния размер на паричната гаранция. Естествено, доводите й бяха отхвърлени категорично от съдия Андрей Ангелов. Майката на Йоан Сребра Гаджева, която също е конституирана като негов адвокат, пък изобщо не се появи в съдебната зала. Докато се решаваше съдбата на сина й, майка му избухна във фейсбук със селфи от скъп столичен бутик.

„Шопингът започна“, бе написала тя в кифленски стил фотография.

Марсел се юрна по почивки

Докато Йоан Матев се пържи зад решетките в следствения арест и чака да чуе съдбата си, Марсел Матев обикаля екзотични острови. Това е видно от споделеното във фейспрофила му в горещия сезон. През август Марсел е качил снимка в социалната мрежа, на която пъчи мускули и показва татуси в популярен скъпарски курорт.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"